<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> 2020. augusztus 12-én rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület

2020. augusztus 12-én rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület

2020-08-27 16:41:18

2020. augusztus 12-én rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület

 

Polgármester úr az ülés kezdetén tájékoztatta a Képviselő-testületet, hogy Mikepércs Község jegyzői feladatait 2020. augusztus 1-től dr. Vojtkó-Pék Ildikó látja el, akit be is mutatott a Testületnek.


Ezt követően az ülésen több, a település fejlesztését érintő fontos határozatot fogadott el a Testület:
A Mikepércs Község épület-energetikai fejlesztését célzó pályázati projekt nyílt közbeszerzési eljárása lezárult, a Képviselő-testület döntött a nyertes ajánlattevőről. A döntés értelmében a projekt kivitelezőjeként a Testület a Debreceni Építő Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.-vel köt szerződést. A beruházás augusztus utolsó hetében kezdődik meg.


Ugyanezen az ülésen a Képviselő-testület támogatta a tanyagondnoki szolgálat létrehozását, valamint ezzel együtt a Magyar Falu program keretében „Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése” című pályázat benyújtását.


A rendkívüli ülésen a Testület közalkalmazotti jogviszony létesítése céljából pályázat kiírásáról határozott az 1. számú háziorvosi körzet háziorvosi feladatainak ellátásara, mivel a körzet jelenlegi háziorvosa, Dr. Kenéz Gáspár 2020. július 2. napján kelt levelében arról tájékoztatta a Képviselő-Testületet és Mikepércs Község Önkormányzatát, hogy 2020. október 1. napjától kezdődően nem kívánja a háziorvosi feladatokat ellátni.

 

Utolsó napirendi pontot illetően úgy határozott a testület, hogy az önkormányzat igényt nyújt be szociális célú tüzelőanyag támogatására, barnakőszén vásárlásra,  és vállalja a beszerzéshez kapcsolódó önerő biztosítását, valamint a szállítási költségeket.

 

A testületi döntések részleteiről a Mikepércsi Tükör következő számából tájékozódhatnak.








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta