<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Meleg Otthon Támogatás igénylése 2023.

Meleg Otthon Támogatás igénylése 2023.

2023-11-02 16:34:58

Meleg Otthon Támogatás igénylése 2023.

Tájékoztató a Meleg Otthon támogatásról

 

Kedves Mikepércsiek!

Mikepércs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a jelentősen megemelkedett infláció és a megnövekedett energiaárak miatt nehéz helyzetbe került, szociálisan rászoruló családokat egyszeri pénzbeli támogatással (rezsitámogatással) segíti. Ez annál is inkább indokolt, mert az önkormányzat nem pályázhatott szociális célú tüzelőanyag vásárlására, mert a település lakosságszáma meghaladta a pályázati feltételként meghatározott 5000 főt. A szociális célú tüzelőanyag támogatásra közel 10 éven keresztül pályázott sikeresen az önkormányzat, melynek keretében évente átlagosan 300 család részesült tüzelőanyag támogatásban. Ennek a támogatási formá-nak a megszűnésével, valamint a jelenlegi energiahelyzet miatt a szociálisan rászoruló családok más formában történő támogatása indokolt. Tekintettel erre, a Képviselő-testület megalkotta a Meleg Otthon támogatást.

A támogatás azon kérelmező részére állapítható meg, akinek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének négy és félszeresét (jelenleg: 142.500,-Ft), egyedül élő esetén ötszörösét (jelenleg: 171.000,-Ft).

Háztartás alatt a lakásban élő valamennyi személyt figyelembe kell venni, akinek a lakcíme az ingatlanban van.

A támogatás igénylésére szolgáló „Kérelem Meleg Otthon támogatás megállapítására" elnevezésű formanyomtatvány letölthető honlapunkról vagy beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatánál (Mikepércs, Óvoda utca 4. szám).
A kitöltött formanyomtatványt, a hozzá kapcsolódó igazolások csatolásával
legkésőbb 2023. november 30. napjáig kell benyújtani a Mikepércsi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatánál. Eljuttathatja postai úton, valamint Hivatalunk postaládájába (Mikepércs, Óvoda u. 4. szám) bedobva.
Egy fogyasztási helyről egy támogatási kérelem nyújtható be.

Mikepércs, 2023. október 31.   

                                          Tímár Zoltán
                                          polgármester

 

Letölthető kérelem:

Meleg otthon támogatási kérelem nyomtatvány








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta