<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> RENDKÍVÜLI POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY

RENDKÍVÜLI POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY

2020-03-16 16:47:13

RENDKÍVÜLI POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY

 

Tisztelt Mikepércsi Polgárok!


Ma délelőtt rendkívüli egyeztetést tartottam az intézményvezetőkkel és az önkormányzati szakemberekkel, majd 13 órától az egészségügyi dolgozókkal folytattam szakmai konzultációt.


A koronavírus-fertőzés megelőzése, a mikepércsi családok egészségének védelme érdekében, a Kormány által elrendelt rendkívüli intézkedésekkel összhangban, polgármesteri hatáskörben az alábbiakban felsorolt intézkedéseket rendeltem el településünkön:


I.    Bölcsődei és óvodai zárva tartás


A hétvégén megjelent 45/2020. (III.14.) sz. Korm. rendelet szerint, a bölcsődei ellátást végző intézmény, valamint az óvoda elhelyezkedése szerinti települési önkormányzat polgármestere a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében rendkívüli szünetet rendelhet el.
Gyermekeink és a családok védelme érdekében – élve a jogszabályi felhatalmazással - a Mikepércsi Bölcsőde és a Csodavár Óvoda 2020. március 17. napjától történő bezárásáról, rendkívüli szünet elrendeléséről döntöttem.
Kivételesen indokolt esetben, kis létszámú csoportokban mind az óvodában, mind a bölcsődében továbbra is biztosításra kerül a gyermekfelügyelet. Ilyen indok lehet például, ha mindkét szülő az egészségügyben, vagy rendvédelmi szervnél dolgozik és gyermekeik elhelyezését más módon nem tudják megoldani.
A gyermekfelügyelet iránti igényt Dudás Gyöngyike és Rácz Gabriella intézményvezetőknél kell jelezni a szülőknek.


II.    Az önkormányzat kiszállítással biztosítja a gyermekétkeztetést az azt igénylők számára


Az önkormányzat továbbra is biztosítja a gyermekétkeztetést a bölcsődés, az óvodai és az általános iskolás gyermekek részére. A járványügyi helyzet miatt az étkeztetés rendje módosul, amelynek keretében az Étkező-konyhában a helyben történő étkeztetés teljesen megszűnik.
Az önkormányzat 2020. március 17-től minden igénybe vevő részére műanyag edényekben házhoz szállítja az ebédet, amelynek előkészítéseként a mai napon 6200 db műanyag edényzet került beszerzésre.    
A gyermekétkeztetés előzetes igénybejelentés alapján vehető igénybe. Az igényeket egy hónap időtartamra előre szükséges leadni.
A bölcsődés gyermekek szülei gyermekétkeztetés igénybevétele iránti igényüket Dudás Gyöngyike intézményvezetőnél adhatják le a 0670/376-6083-as telefonszámon.
A óvodás gyermekek szülei gyermekétkeztetés igénybevétele iránti igényüket Rácz Gabriella intézményvezetőnél adhatják le a 0670/331-2825-ös telefonszámon.
Az iskolás gyermekek szülei a gyermekétkeztetés iránti igényüket Fejérné Juhász Mónika intézményvezetőnél adhatják le a 0652/610-602-es telefonszámon.
A gyermekétkeztetést érintő személyes térítési díjfizetés szünetel, a térítési díj megfizetésére kizárólag átutalással van lehetőség.  


III.    A szociális étkeztetés és a vendégétkeztetés rendje


A szociális étkezők részére továbbra is kiszállítással kerül az ebéd biztosításra. A jövőben az önkormányzat azon szociális étkezők részére is házhozszállítással biztosítja az ebédet, akik eddig az Étkező-konyhán vették azt át.
A vendégétkeztetés csak előzetes, e-mailen egy hónapra előre leadott igénybejelentés alapján és az étkeztetési díj előzetes átutalása alapján lehetséges. A vendégebéd igénybevételének lehetősége biztosított az azt igénylő középiskolás diákok részére is.
A vendégétkeztetés iránti igény az etkeztetes@mikepercs.hu e-mail címen adható le. A vendégebéd elvitelének lehetősége továbbra is az Étkező-konyhán kerül biztosításra.
A személyes térítési díjfizetés szünetel, a térítési díj megfizetésére kizárólag átutalással van lehetőség.  
A térítési díjak befizetésére az alábbi számlaszámon van lehetőség:
Gyermekétkeztetés, munkahelyi és vendégétkezés térítési díjainak megfizetése:
Mikepércs Önkormányzat Étkező-Konyha bankszámlaszáma: 60600046-00441191
A Szociális étkezés térítési díjának megfizetése:
Mikepércs Községi Önkormányzat bankszámlaszáma: 60600046-11046594
Kérjük a közlemény rovatban feltüntetni a befizető nevét és a vásárolt ételadagok számát.


IV.    Egészségügyi ellátást érintő változások


Kérjük a betegeket, hogy 2020. március 17-től a háziorvosi és gyermekorvosi rendelésre – az azonnali ellátást igénylő megbetegedéseket kivéve - csak időpontegyeztetést követően érkezzenek. Az időpontegyeztetés révén csökkennek a várakozási idők, enyhíthető a betegvárók terheltsége, ezáltal csökkenthető a fertőzésveszély. További intézkedésként korlátozásra kerül a várókban egyidejűleg tartózkodó betegek száma. Minden kedves beteget kérünk a várókban kihelyezett fertőtlenítők használatára.  
Az egészségügyi ellátás a szükséges korlátozások ellenére továbbra is zavartalan.  
A stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése és a betegek számára történő tanácsadás telefonon is megtörténhet. A gyermekeket érintő ütemezett védőoltások beadására telefonos időpontegyeztetés alapján meghatározott rendben fog sor kerülni.
A fogorvosi alapellátásban tervezett egészségügyi ellátás 2020. március 16-tól csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.
A védőnői családlátogatások az újszülött látogatás kivételével csökkentésre kerülnek, a kapcsolattartás elsődleges módjaként a telefonos kapcsolattartási módok kerülnek előtérbe.


Orvosaink elérhetőségei a következők:

Gyermekorvos:

Dr. Kurucz Krisztina  70/459-4670
Gyermekorvosi rendelő telefonos elérhetősége 52/569-003
Gyermekorvosi rendelő e-mail címe: gyermekorvos.mikepercs@gmail.com

Háziorvosok:

Dr. Kenéz Gáspár 30/483-9802
e-mail: mikepercs.1korzet@gmail.com

Dr. Molnár Gábor 70/339-4527
e-mail: mikepercs.2korzet@gmail.com

Orvosi rendelő telefonos elérhetőségei: 52/569-002, mobil 30/163-2474

Védőnők:

Baloghné Kádár Katalin 06-30/178-7536
Dr. Juhász Istvánné 06-30/163-7194
e-mail: vedonokmikepercs@gmail.com

Fogorvos:

Dr. Orémusz György 06-20-293-0756

 

V.    2020. március 17. napjától a Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélszolgálat szünetel


A polgármesteri hivatal 2020. március 17. napjától kezdőden bezárásra kerül, személyes ügyintézésre csak kiemelten fontos, halaszthatatlan esetekben – előzetes időpont egyeztetés után – biztosítunk lehetőséget. A korlátozás az önkormányzat pénztárára is vonatkozik, befizetések kizárólag átutalással teljesíthetőek.
Kérjük a Mikepércsi Polgárokat, hogy ügyeiket telefonon, vagy elektronikusan intézzék. Az ügyfélforgalom korlátozása nem érinti a hivatali munkavégzést, a köztisztviselők „zárt ajtók mögött” továbbra is végzik munkájukat.
A Polgármesteri Hivatal központi telefonszáma: 0652/398-101., központi e-mail címe: onkormanyzat@mikepercs.hu.
A Polgármesteri Hivatal részére postai küldeményt a  4271 Mikepércs, Óvoda u. 4. címre kell küldeni, vagy a személyesen hozott beadvány elhelyezhető a Polgármesteri Hivatal előtt kihelyezett postaládában is, ami naponta kerül ürítésre.
A családsegítő szolgálat a családlátogatásokat csak a legszükségesebb esetekre szorítja, a telefonos kapcsolattartás kerül előtérbe. A személyes ügyfélfogadásuk 2020. március 17-napjától szünetel. Szolgálat dolgozói munkaidőben a következő telefonszámokon érhetőek el: 52/569-005, illetve 70/382-4898.


VI.    2020. március 17. napjától szünetel a Wass Albert Kultúrház, Közösségi Ház és Könyvtár valamennyi szolgáltatása


Az intézkedés keretében bezár a könyvtár és az IKSZT sem működik, minden közösségi és kulturális rendezvény eltörlésre kerül, továbbá új rendezvények és közösségi igénybevételek sem szervezhetők.
Valamennyi fenti intézkedés visszavonásig marad érvényben!
Kérem Önöket, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az emberek közötti érintkezést a járvány megfékezése érdekében. Minden Mikepércsen elő polgár figyelmét felhívom a gyakori és alapos kézmosás, a szellőztetés fontosságára! Fordítsunk különös figyelmet a idősebb korosztály védelmére, ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy gyermekeiket ne a nagyszülőkre bízzák. Aki csak teheti – a munkáltatóval történt egyeztetést követően - álljon át az otthoni munkavégzésre. Feleslegesen senki ne menjen közösségbe. Aki az elmúlt hetekben külföldön (különösen Olaszországban, Ausztriában vagy Izraelben) tartózkodott és nincs tünete, továbbá nem kellett hatósági karanténba vonulnia, önkéntes karantén vállalásával tisztelje meg a közösséget annak érdekében, hogy még véletlenül se veszélyeztesse a településen élőket. Fokozottan kérek mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi és közegészségügyi előírásokat! Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a legkevesebb nehézség nélkül tudjuk átvészelni az előttünk álló heteket, hónapokat.


Mikepércs, 2020. március 16.

                                    Tímár Zoltán
                                     polgármester

 








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta