Kezdőlap >> Település >> Klubok, civilek >>  Bazsarózsa Népdalkör

Bazsarózsa Népdalkör

A Bazsarózsa Népdalkör Mikepércs népzenét kedvelő és aktívan művelő lakosaiból alakult újjá 2013 tavaszán. 2015-ben a Vass Lajos Népzenei Szövetség által meghirdetett térségi és a KÓTA országos versenyén Arany minősítést értek el. 2016-ban a lelkes női csapat kibővült két férfi taggal és ebben a felállásban kétszer is kiérdemelték a Vass Lajos Országos Versenyen az Arany minősítést, valamint a KÓTA országos Aranypáva Nagydíjasok versenyén megkapták az Aranypáva Különdíjat.

„Nagy tisztelettel és szeretettel tanuljuk térségünk dalait: a szabolcsi, a bihari, a nyírségi és a szatmári kincseket. 2015-ben visszaemlékezések alapján összeállítottuk Mikepércs betlehemes játékát, Kamarai Antal, volt debreceni prímás felgyűjtött dalaiból, és sok helyre elvittük az örömhírt. A Mikepércsi Betlehemes felkerült a Magyar Örökség listájára is (a magyar betlehemes szokások között).

Sikeres és állandó fellépéseink vannak településünk rendezvényein, a Pocsaji Citerás találkozón, a debreceni Mihály-napi vásáron, a Nyíradonyi Népzenei Találkozón,  a debreceni Fórum színpadán, a Józsai Regionális Népzenei találkozón, a kunmadarasi Katonadal Találkozón.

Kodály Zoltán szavaival valljuk: ,,Az ének hűség otthonunkhoz, hűség múltunkhoz, édesapánkhoz, édesanyánkhoz, történelmünkhöz. Hűség az anyanyelvhez, hűség önmagunkhoz."     

Vatainé Facsar Veronika
csoportvezető


Megosztás közösségi oldalakon
Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció
Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta