Kezdőlap >> Önkormányzat >> Intézmények >>  Étkező-konyha

Étkező-konyha

2005 februárjában adták át az új konyhát, melyet Lakriouiné Barcsay Katalin vezet. Katalin 2007.augusztus 1-én vette át a konyha vezetését. Korábban Cegléden irányított egy több ezer adagos konyhát, 10 évig egy szociális otthon étkeztetését látta el. 32 éve dolgozik az élelmezésben, minden korcsoport étkeztetésében nagy tapasztalattal rendelkezik. Igyekszik minden továbbképzésen, szakmai jellegű bemutatón részt venni, hogy mindig újabb ötletekkel gazdagodjon s általa mi is profitáljunk belőle. Nagy hangsúlyt fektet a csapatépítésre is, melyet évente tréningekkel és kirándulásokkal erősítenek. Kollégái: Kiss Lászlóné, Balogh Zoltán szakácsok, segítőik: Szilágyiné Ónodi Katalin, Szántó Klára, Nagyné Lánczi Anikó, Pásti Jánosné, Takács Imréné, Fiák Józsefné, Kovács Józsefné, Nagy Jánosné, Királyné Józsa Erzsébet, Kádár Lászlóné, Kenderesi Piroska, Dobos Lászlóné  pedig közfoglalkoztatottként támogatják a konyha munkáját.

 

Napi szinten 30 bölcsődés négyszeri étkeztetés, 150 fő óvodást napi háromszori étkezéssel, 142 fő iskolást napi háromszori étkezéssel, 80 fő iskolás ebéddel, 60 fő szociális étkezőt, 20 fő pedagógust, 20 fő vendég étkezőt látnak el, továbbá az Önkormányzat dolgozói is igénybe veszik a szolgáltatásokat. Az Iskola befejeztével az Önkormányzat felülvizsgálata alapján segítik a rászoruló családok gyermekeit ingyenes ebéddel a nyári szünet teljes idejére. Emellett évente több alkalommal oszt segélycsomagokat is a község vezetése a rászorulóknak. Nyári fesztivál alakalmával az étkeztetést szintén magas színvonalon látják el magyaros ízeket kínálva a hazai és vendégművészek számára. Falunap alakalmából már hagyománnyá vált, hogy elkészítenek 8000 adag töltött káposztát, melyet a rendezvény színhelyén kiosztanak. Saját sütésű pogácsák, dübbencs, fonatos kalácsok, bukták elkészítésével színesítik étlapjukat ezzel is a hazai ízeket biztosítva vendégeik részére. Vannak kedvencek is, többek között a bolognai spagetti, de szeretik a gyerekek a zabkását is. Népszerűek a gyümölcsből készült levesek, mártások. A csirkehúsokat roston sütve, vegyes zöldségkörettel szeretik a legjobban.

 

A konyha jól felszerelt modern " gépparkkal " rendelkezik. Korszerű eszközökkel folyik a munka, minden egyes munkafolyamathoz külön helyiséget alakítottak ki. A friss tőkehúsok a friss vágásból származnak. A tejet és tejtermékeket egy helyi tehenészetből és tejfeldolgozóból szerzik be. A fűszert-, mirelit-, töltelékárut egy ebesi Kft. szállítja. Hozzájuk minden alkalommal csakis magyar áru kerül, ezek minőségével maradéktalanul elégedettek vagyunk. A mikepércsi önkormányzat közfoglalkoztatás körében termesztett sárgarépát, zöldséget, burgonyát használjuk fel. Elsődleges szempontjuk a minőség és a jó alapanyagok használata, csak ezekből varázsolhatnak elénk finomabbnál finomabb falatokat. A Polgármester Úr kifejezetten szívügyének tekinti az étkezés kérdését, s azt, hogy csakis magyar termékek kerüljenek az asztalra.

 

Étlapjukkal 2 hétre előre dolgoznak, az étlapok bárki számára hozzáférhetőek: a mikepercs.hu oldalon a letöltések menüben és megvásárolható 646.- Ft/adag áron. Tálaló ablaknál 11.30-13.30-ig tart az ebéd kiadása. Ebédlőnkben 11.30-14.00-ig tart az étkeztetés. 

 

 

Hétvégén vállalják rendezvények, lakodalmak lebonyolítását szép és tágas 100 főt befogadó éttermünkben.

 

Cím: 4271, Mikepércs, Óvoda u. 3.

Tel.: 52/610-607

E-mail: et-trend@freemail.hu

 

Intézményvezető: Batiz Ágnes

 

Étlap:

Július 04. - Júllus 08.

Július 11. - Július 15. 

 

Intézményi étlap:

Július 04. - Július 08. 

Július 11. - Július 15. 

 

 

Az étlap változásának jogát fenntartjuk.

Megosztás közösségi oldalakon
Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció
Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta