Kezdőlap >> Önkormányzat >> Intézmények >>  Házasságkötő terem

Házasságkötő terem

Az Önkormányzat Mikepércs, Óvoda u. 3. szám alatti Étkező-Konyha épületében található a Házasságkötő Terem,  mely méltó hely az olyan fontos családi események megrendezésére, mint  a házasságkötés, a jubileumi házasságkötés  és a névadó ünnepség. A terem küllemében rendkívül elegáns,   komoly és ünnepélyes,  akárcsak az az esemény, amelynek helyszínéül szolgál.

A házasságkötési szertartás egyrészt a hivatalos részből áll, melynek keretében a menyasszony és a vőlegény egybehangzó nyilatkozatot tesznek a két tanú és az anyakönyvvezető előtt arra vonatkozóan, hogy egymással házasságot kívánnak kötni. Ezt követően aláírják a házassági lapot. A szertartás további részét a menyasszony és a vőlegény szabadon határozzák meg. A leggyakrabban ünnepi köszöntőt, közös gyertyagyújtást, gyűrűfelhúzást, szülőköszöntést és pezsgős koccintást kérnek.

Évente  átlagosan 15-20 házasságkötésre kerül sor.

A névadó ünnepséget azok a szülők kérik gyermekük részére, akik nem egyházi szertartás keretében kívánják  megünnepelni a gyermekük születését, névadását és a névadó szülő választást. Az ünnepség keretében a szülők és a választott névadó szülők fogadalmat tesznek arra, hogy  mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ünnepelt gyermek  egészséges, kiegyensúlyozott, boldog gyermekként nőjön fel.  

A Házasságkötő Terem  befogadó képessége 50 fő.  Az ennél  nagyobb családi események a Wass Albert Kultúrház nagytermében rendezhetők meg, természetesen úgy átalakítva, hogy biztosított legyen az esemény ünnepélyessége.

A hivatali munkaidőn túl vagy a fenti két helyszínen kívül megrendezett házasságkötésért, illetve  névadó ünnepségért többletszolgáltatási díjat kell fizetni. A hivatali munkaidőben történő házasságkötés mindkét helyszínen díjtalan.

 

Cím: 4271, Mikepércs, Óvoda u. 3.

Tel.: 52/398-101

E-mail: onkormanyzat@mikepercs.hu

 

Megosztás közösségi oldalakon
Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció
Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta